UKGC för att uppdatera kraven på spelautomater online

UKGC – Konsultationer om dokumentet om onlinespeldesign och omvänd uttag är nu avslutade.

Konsultationerna om UKGC-dokumentet om online slots-speldesign och omvänd uttag, publicerade i juli 2020, avslutades den 3 september 2020. Enligt våra källor är UKGC nu i färd med att skriva ett svarsdokument och de siktar på att publicera det redan i oktober.

Vad var syftet med dessa samråd?

Samrådet syftade till att göra slots på nätet säkrare för konsumenterna. De tror att hastigheten, frekvensen och tillgängligheten hos dessa spel predisponerar slots spelare för missbruk. Därför föreslog de några ändringar i speldesignen, vilket kommer att kräva att operatörer gör ändringar i sin speldesign, programvara och implementerar dem i sina spel- och backoffice-kontrollsystemkonfigurationer.

Vad kommer härnäst?

Nu när samrådsfasen har avslutats utarbetar UKGC deras svar och lyfter fram sitt slutliga beslut om föreslagna ändringar. De planerar att publicera svarsdokumentet så snart som möjligt och uppgav att de också skulle ange ett genomförandedatum för varje avsnitt i samrådet och inkludera det i sitt svarsdokument. De nämnde vidare att genomförandefristen skulle vara minst tre månader efter publiceringsdatum så att operatörerna har tid att genomföra dessa ändringar. UKGC-konsultationsdokument finns här.

Om du behöver ytterligare information om de föreslagna ändringarna av slots online kan våra experter svara på alla dina frågor, du kan ställa dina frågor här.